Zapraszamy do korzystania z dostępu testowego do bazy FSTA with Full Text, który potrwa do 14 czerwca 2022 r.
FSTA with Full Text jest specjalistyczną, pełnotekstową kolekcją obejmującą literaturę naukową i technologiczną dotyczącą żywności, napojów i żywienia. Jest ona tworzona we współpracy z zespołem ekspertów w ramach IFIS, organizacji non-profit, która nieustannie angażuje się w naukę i rozwój oraz cieszy się reputacją naukowej integralności, dokładności i doskonałości. Oprócz podstawowych obszarów nauki o żywności, technologii żywności i żywienia, FSTA with Full Text zawiera treści skupione na żywności w wielu pokrewnych dziedzinach, takie jak biotechnologia, bezpieczeństwo żywności, technologie omiczne, karmy dla zwierząt domowych, nauka o sporcie, zrównoważony rozwój. Zawartość bazy obejmuje 247 aktywnych czasopism pełnotekstowcyh, spośród których 172 to aktywne czasopisma pełnotekstowe bez embarga. Baza została dodana na platformę EBSCOhost oraz wyszukiwarki EDS i jest dostępna dla użytkowników w ramach sieci adresów IP instytucji lub zdalnie, z komputerów domowych i urządzeń mobilnych.