Nowości wydawnicze

  • Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Cz. 2, Danuta Górecka [et al.]. Warszawa : Wydawnictwo Format-AB, 2006, Sygn.:  N.1519/2,  Sygn.2:  VII/99b
  • Agroturystyka, pod red. Krzysztofa Młynarczyka ; [aut. Stanisława Czarniawska-Zając et al.]. Olsztyn : Wydaw. Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, 2002, Sygn.2:  V/86
  • Produkty regionalne województwa zachodniopomorskiego / [oprac. red. Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach ; fot. Jerzy Undro et al. ; tł. na jęz. ang. Marek Stelmaszczyk ; tł. na jęz. niem. Torsten Salzer]. Szczecin : Soft Vision Mariusz Rajski, 2009, Sygn.:  N.1516
  • Grzyby wielkoowocnikowe Ogrodu Dendrologicznego w Przelewicach, Stefan Friedrich ; Arboretum Przelewice. Przelewice : Ogród Dendrologiczny ; [Brzezia Łąka : Wydawnictwo Poligraf], 2020, Sygn.:  N.1517
  • Białka mięśniowe jako wskaźniki jakości mięsa wieprzowego wychładzanego ze zróżnicowaną szybkością oraz mięsa bydła z wadą DFD, Beata Mikołajczak. Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2021, Sygn.:  N.1521
  • Żywienie w chorobie nowotworowej, redakcja naukowa Krzysztof Jan Koper ; autorzy: Katarzyna Bandoch [i 14 pozostałych]. Wydanie I. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn.2:  II/393 
  • Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka, Helena Ciborowska, Artur Ciborowski. Wydanie V, rozszerzone i uaktualnione - 1 dodruk. Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2021, Sygn.2:  II/394 
  • Paleodieta dla sportowców,  Loren Cordain, Joe Friel ; przekł. Jan Halbersztat. Zielonka : Buk Rower, 2008, Sygn.2:  II/395
  • Celiakia i dieta bezglutenowa : praktyczny poradnik, pod redakcją Grażyny Konińskiej, Anny Marczewskiej i Małgorzaty Źródlak ; Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Wyd. 11. Warszawa : Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, 2015, Sygn.2: II/396
  • Żyjmy w zdrowiu czyli Nowa piramida żywienia, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska. Warszawa : Prószyński i S-ka, cop. 2004, Sygn.2:  II/397
  • Markowe produkty turystyczne, red. nauk. Aleksander Panasiuk. Szczecin ; Niechorze : Fundacja na Rzecz Uniwersytetu Szczecińskiego, 2004, Sygn.2:  IV/36
  • Determinanty jakości pracy przewodnickiej, redakcja naukowa Tomasz Lesiów. Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2021, Sygn.:  IV/37
  • Kontenery chłodnicze : automatyka, eksploatacja i diagnostyka, Marek Filipek, Roman Śmierzchalski. Gdynia : Marek Filipek and Roman Śmierzchalski, 2007, Sygn.2:  XI/26
  • Dylematy ekologii : monografia = Ekologičeskie dilemmy : monografiâ = Ecology dilemmas : monography / redakcja naukowa Tadeusz Zaborowski ; Politechnika Poznańska, Komisja Nauk Organizacji i Zarzadzania Polskiej Akademii Nauk Oddział w Poznaniu, Intytut Badań i Ekspertyz Naukowych w Gorzowie Wlkp., Państwowy Moskiewski Uniwersytet Techniczny STANKIN w Moskwie, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Uniwersytet Techniczny w Koszycach. Wydział Inżynierii Produkcji z siedziba w Preszowie. Gorzów Wielkopolski ; Poznań : Polska Akademia Nauk. Instytut Badań i Ekspertyz Naukowych w Gorzowie Wlkp., 2021, Sygn2:  XIX/77
  • Cud oliwy : lecznicze i kulinarne zastosowanie oliwy w Metodzie Montignac, Michel Montignac ; [konsult. med. wersji pol. Tadeusz Wierzbicki ; tł. z jęz. fr. Anna Supronowicz]. Warszawa : Artvitae, 2004, Sygn.2:  VII/98
  • The encyclopedia of healing foods, Michael Murray nad Joseph Pizzorno with Lara Pizzorno. New York [i 3 pozostałe] : Atria Books, copyright © 2005, Sygn.: N.1512
  • Stacja Badawcza Morskiego Instytutu Rybackiego w Świnoujściu : 70 lat więzi nauki z praktyką rybacką, Norbert Wolnomiejski. Wydanie I. Gdynia : Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy, 2021, Sygn.:  N.1510
  • Food today and tomorrow : XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5th International Session of Young Scientific Staff May 18-19th 2017 Szczecin,  Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie wraz z Sekcją Chemii Żywności Polskiego Towarzystwa Chemicznego. [Szczecin] : [wydawca nieznany], [2017], Sygn.:  N.1505
  • Żywienie a jakość życia osób starszych : program Międzynarodowej Konferencji Naukowej Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych z cyklu pt. Dylematy nauki o żywieniu człowieka - dziś i jutro, Katedra Żywienia Człowieka, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Warszawa : Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych, 2021, Sygn.:  N.1503
  • Homo sapiens a środowisko : monografia = Homo sapiens a okružaûŝaâ sreda : monografiâ = Homo sapiens an environment : monograph, Wawrzyniec Wawrzyniak, Tadeusz Zaborowski ; Politechnika Poznańska, Komisja Nauk Organizacji i Zarzadzania Polskiej Akademii Nauk Oddział w Poznaniu, Intytut Badań i Ekspertyz Naukowych w Gorzowie Wielkopolskim, Państwowy Moskiewski Uniwersytet Techniczny STANKIN w Moskwie, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Uniwersytet Techniczny w Koszycach. Wydział Inżynierii Produkcji z siedziba w Preszewie. Gorzów Wielkopolski ; Poznań : Instytut Badań i Ekspertyz Naukowych PAN, 2021, Sygn.:  N.1511
  • Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej, redakcja naukowa Ewa Stachowska ; autorzy Tomasz Banasiewicz [i 28 pozostałych]. Wydanie I - 2 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn.2:    II/389
  • Nowe style konsumpcji, Aleksandra Badora, Krzysztof Kud, Magdalena Celińska, Oliwia Drążek, Emilia Klimkiewicz, Dorota Majewska, Anna Pasek, Agnieszka Snopek. Wydanie pierwsze. Warszawa : Difin, 2020, Sygn.:  N.1494
  • Mikrobiologia w dermatologii, wenerologii oraz w medycynie estetycznej i kosmetologii, redakcja naukowa Eugenia Gospodarek-Komkowska, Agnieszka Mikucka ; autorzy: Agata Bechtold [i 24 pozostałych]. Wydanie I - 1 dodruk. Warszawa : PZWL, 2021, Sygn.2:   XXII/74
  • Fizjologia człowieka w zarysie, Władysław Z. Traczyk. Wydanie VIII - uaktualnione, 16 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn. 2:   I/148
  • Zalecenia leczenia żywieniowego u dzieci 2021, redakcja naukowa Janusz Książyk ; autorzy: Anna Borkowska [i 19 pozostałych] ; Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego Dzieci. Wydanie I. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn. 2:  II/392
  • Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce, Joanna Smoluk-Sikorska. Wydanie pierwsze. Warszawa : Difin, 2021, Sygn.:  N.1493
  • Żywienie w czasie ciąży i karmienia piersią, redakcja naukowa Dorota Szostak-Węgierek. Wydanie I. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn.2:  II/390
  • Współczesne oblicze cukrzycy i jej leczenie, pod redakcją Izabeli Gutowskiej i Jana Gawęckiego. Wydanie 1. Szczecin : Wydawnictwo Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego, 2020, Sygn.2:  III/114
  • Higiena produkcji żywności, pod redakcją Danuty Kołożyn-Krajewskiej ; autorzy rozdziałów podręcznika: Ewa Czarniecka-Skubina, Wiesława Grzesińska, Małgorzata Jałosińska, Danuta Kołożyn-Krajewska, Elżbieta Rosiak, Joanna Trafiałek, Dorota Zielińska. Wydanie V poprawione i uzupełnione. Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2019, Sygn.:  N.1497
  • Guide to Harpacticoid Copepods (Copepoda, Harpacticoida) of the Southern Baltic Sea, Idzi Drzycimski, Teresa Radziejewska, Halina Dworczak. Wydanie I. Szczecin : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 2021. Rozprawy i Studia - Uniwersytet Szczeciński, Sygn.:  N.1486
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności, redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Wydanie I. Rzeszów : Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2020, Sygn.:  N.1488
  • Badania jakości wybranych produktów, Maria Szpakowska, Ewa Marjańska, Elwira Brodnicka, Wojciech Szpakowski. Wydanie I. Gdańsk : Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2020, Sygn.2:   X/46
  • Dieta w endometriozie, Hanna Szpunar-Radkowska. Wydanie I - 1 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021, Sygn.2:   II/388
  • Żywność a zdrowie człowieka, redakcja naukowa Jan Fiedurek. Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2021, Sygn.2:  II/391
  • Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie działanie zagrożenia zdrowotne, red. nauk. Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski. Wydanie I, dodruk 1. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2021, Sygn.2:   XXV/79
  • Żywienie i suplementacja w sporcie : od kulturystyki do maratonu poprzez crossfit : suplementy diety od A do Z, Massimo Spattini ; przedmowa Gianfranco Beltrami ; redakcja naukowa wydania polskiego oraz tłumaczenie z języka włoskiego Ewa Hryniewiecka. Esteri, Wrocław 2021, Sygn.2:  II/385
  • Dietetyka : kompendium, redakcja naukowa Lucyna Ostrowska ; autorzy: Edyta Adamska-Patruno [i 15 pozostałych]. Wydanie I -1 dodruk. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2021, Sygn.2:  II/386
  • Dieta eliminacyjna, Joanna Dronka-Skrzypczak. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  II/387
  • Podstawy fizjologii medycznej, Jolanta Jaworek. Wydanie II. Kraków : Medycyna Praktyczna, © 2021, Sygn.2:  I/146
  • Tajemnice mleka, Tadeusz Szulc, Joanna Barłowska. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Wrocław 2020, Sygn.2:  XIII/42
  • Fizjologia człowieka : podstawy, red. nauk. Hanna Krauss, Magdalena Gibas-Dorna. Wydanie I. PZWL, Warszawa 2021, Sygn.2:  I/147
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków, Piotr Tomasik. Warszawa ; Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2019, Sygn.:  N.1476
  • Chów i hodowla jesiotrów, Ryszard Kolman. Wydanie III., wznowione, poprawione i uzupełnione. Dział Wydawnictw Instytutu Rybactwa Śródlądowego, Olsztyn 2020, Sygn.2:  XV/233 
  • Składniki mineralne : metabolizm i funkcje - zapotrzebowanie i źródła - niedobór i nadmiar - wzbogacanie i suplementacja – interakcje, pod redakcją Marioli Friedrich. Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, Szczecin 2020,                 

     Sygn.2: II/381, II/382

  • Witaminy, pod redakcją Marioli Friedrich. Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, Szczecin 2020, Sygn.2: II/383, II/384
  • The dictionary of virology,  Brian W. J. Mahy. Fourth edition. Academic Press, Amsterdam  2009, Sygn.:  N.1461
  • Viruses of lower vetrebrates: [the 1stInternational Symposium held at the Institute of Zoology and Hydrobiolgy of the Univeristy of Munich, August 22-25, 1988], editors W. Ahne, E. Kurstak. 1st edition (softcover).  Reprint of the hardcover 1st edition 1989. Springer-Verlag, Berlin 1989, Sygn.:  N.1464
  • Molecular diagnostics : fundamentals, methods and clinical applications, Lela Buckingham. Third edition.  F. A. Davies Company, c. Philadelphia 2019, Sygn.:  N.1462
  • Aquaculture virology, editors Frederick S. B. Kibenge, Marcos G. Gody. Elsevier / Academic Press, Amsterdam 2020, Sygn.:  N.1463
  • Emery's elements of medical genetics,  Peter D. Turnpenny, Sian Ellard. Edition 15. Elsevier, Philadelphia 2017, Sygn.:  N.1458
  • Żywność wygodna i żywność funkcjonalna, redakcja naukowa Franciszek Świderski ; Autorzy Franciszek Świderski [i 9 pozostałych]. Wydanie III uaktualnione, 1 dodruk (PWN). Wydawnictwa Naukowe PWN, Warszawa 2018, Sygn.2:  IX/49
  • Tradycyjne pożywienie chłopskie na Lubelszczyźnie, Mariola Tymochowicz. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2019, Sygn.:  N.1433
  • Publikacje naukowe : praktyczny poradnik : dla studentów, doktorantów i nie tylko, Piotr Siuda, Piotr Wasylczyk. Wydanie I - 3 dodruk. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2020, Sygn.:  N.1424
  • Zagrożenia cywilizacyjne XXI wieku, redakcja Anna Moniuszko-Malinowska ; autorzy: Magdalena Ankiersztejn-Bartczak [i 15 pozostałych] ; Polskie Stowarzyszenie Naukowe Zagrożenia Cywilizacyjne i Zdrowie Publiczne. Wydanie I. [Bielsko-Biała] : α-medica press, [Bielsko-Biała]  2020, Sygn.:  N.1442
  • Mechanika płynów, Roman Zarzycki, Jerzy Prywer. Wydanie I. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2020, Sygn.:  N.1441
  • Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi, redakcja naukowa Anna Jeznach-Steinhagen ; autorzy: Iwona Boniecka [i 17 pozostałych]. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.:  II/380
  • Otyłość wieku rozwojowego, red. nauk. Anna Noczyńska, Agnieszka Zubkiewicz-Kucharska ; autorzy: Aleksander Basiak [i 37 pozostałych]. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  II/379
  • Podstawy enzymologii : teoria i ćwiczenia, pod red. Danuty Witkowskiej ; autorzy Danuta Witkowska, Anna Kancelista, Michał Piegza, Wojciech Łaba. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Wrocław 2019, Sygn.2:  XXIV/32
  • Alergie : fakty i mity, Łukasz Durajski. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  III/113
  • Zaburzenia lipidowe, red. nauk. Marcin Wełnicki, Wiesława B. Duda-Król, Daniel Śliż i Artur Mamcarz ; autorzy Anna Adamska-Wełnicka [i 17 pozostałych]. Medical Tribune Polska, Warszawa 2020, Sygn.2:  III/112
  • Choroby zakaźne według Mandella, Douglasa i Benetta , [redaktorzy] John E. Bennett, Raphael Dolin, Martin J. Blaser ; przekład Maja Copik. Wydanie polskie, redaktor naukowy wydania polskiego: Brygida Knysz. Medipage, Warszawa 2020, Sygn.2:  III/111
  • Choroby zakaźne i pasożytnicze. T. 1-4, redakcja naukowa: Robert Flisiak. Wydanie I. Wydawnictwo Czelej, Lublin 2020, Sygn.2:  III/110a - III/110d
  • Podstawy biologii komórki. Cz. 1, Bruce Alberts, Karen Hopkin, Alexander D. Johnson, David Morgan, Martin Raff, Keith Roberts, Peter Walter ; przekład zbiorowy pod redakcją Hanny Kmity i Przemysława Wojtaszka. Wydanie trzecie. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2019, Sygn:   N.1455/1
  • Podstawy biologii komórki. Cz. 2, Bruce Alberts, Karen Hopkin, Alexander D. Johnson, David Morgan, Martin Raff, Keith Roberts, Peter Walter ; przekład zbiorowy pod redakcją Hanny Kmity i Przemysława Wojtaszka. Wydanie trzecie. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2019, Sygn:   N.1455/2
  • Zegary biologiczne, Bronisław Cymborowski. Wydanie IV. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa  2019, Sygn.2:  XVIII/28
  • Biologiczne aspekty oczyszczania ścieków, Mieczysław K. Błaszczyk. Wydanie I. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2019, Sygn.2:  XXII/73
  • Atlas anatomii człowieka : dla uczniów, studentów, fizjoterapeutów, trenerów, oraz wszystkich osób zainteresowanych kulturą fizyczną, Chris Jarmey ; konsultacja wydania polskiego Magdalena Grygo. Buchmann, Warszawa 2020, Sygn.2:  I/143
  • Wybrane zagadnienia z podstaw mikrobiologii i fizjologii bakterii : rekonstrukcja fenomenograficzna, pod redakcją Sławomira Jaworskiego, Barbary Strojny-Cieślak ; autorzy: Sławomir Jaworski, Barbara Strojny-Cieślak, Mateusz Wierzbicki, Marta Grodzik, Marta Kutwin. Wydanie I. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2020, Sygn.2:  XXII/72
  • Podstawy mikrobiologii i epidemiologii szpitalnej, redakcja naukowa Małgorzata Bulanda, Sława Szostek. Wydanie I. PZWL, Warszawa 2020, Sygn.2:  XXII/71
  • Produkcja i rynek wołowiny w Polsce, pod redakcją Stanisława Wajdy. Dom Wydawniczy Pro Agricola, Naglady ; Warszawa 2017, Sygn.2:  XII/76
  • Żywienie w chorobach nowotworowych, Andrzej W. Szawłowski, Joanna Gromadzka-Ostrowska, Piotr Paluszkiewicz, Maciej Słodkowski, Jacek Sobocki. Wydanie I. PZWL, Warszawa 2020, Sygn.2:  II/373
  • Życie i ewolucja biosfery : podręcznik ekologii ogólnej, January Weiner. Wydanie 3. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2020, Sygn.2:  XIX/115
  • Toksykologia. 1, Podstawy toksykologii ogólnej i toksykologia narządowa, redakcja naukowa Kamil Jurowski, Wojciech Piekoszewski. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  XXI/40a
  • Toksykologia. 2, Toksykologia szczegółowa i stosowana, redakcja naukowa Kamil Jurowski, Wojciech Piekoszewski. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  XXI/40b
  • Hydrobiologia – limnologia, Andrzej Górniak, Zdzisław Kajak. Wydanie I. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2020, Sygn.2:  XVI/38
  •  Psychodietetyka, redakcja naukowa Anna Brytek-Matera ; autorzy: Małgorzata Adamczyk-Zientara [i 32 pozostałych]. Wydanie I, 1 dodruk. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  I/142
  •  Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów, Urszula Samotyja, Maria Sielicka-Różyńska, Inga Klimczak ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Wydawnictwo UEP, Poznań 2020, Sygn.2:  X/45
  • Podstawy biologii komórki. Cz. 1,  Bruce Alberts, Karen Hopkin, Alexander D. Johnson, David Morgan, Martin Raff, Keith Roberts, Peter Walter ; przekład zbiorowy pod redakcją Hanny Kmity i Przemysława Wojtaszka. Wydanie trzecie. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2019, Sygn.2:  XX/42a
  • Podstawy biologii komórki. Cz. 2, Bruce Alberts, Karen Hopkin, Alexander D. Johnson, David Morgan, Martin Raff, Keith Roberts, Peter Walter ; przekład zbiorowy pod redakcją Hanny Kmity i Przemysława Wojtaszka. Wydanie trzecie. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2019, Sygn.2:  XX/42b
  • Normalizacja w praktyce przemysłowej przetwórstwa spożywczego, Jarosław Diakun, Sylwia Mierzejewska, Iwona Michalska-Pożoga, Joanna Piepiórka-Stepuk, Janusz Rawski ; Politechnika Koszalińska. Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, Koszalin 2017, Sygn.2:  V/83
  • Atlas ciąża i witaminy, Luis Raúl Lépori ; tłumaczenie Dominika Abdalla El-Nour. Wydawnictwo ARW DK MEDIA Poland, Warszawa 2019, Sygn.2:  I/145
  • Atlas endokrynologii u kobiet, Luis Raúl Lépori ; tłumaczenie i konsultacja medyczna: Andrzej Bieganowski. Wydawnictwo DK MEDIA Poland, Warszawa 2020, Sygn.2:  I/144
  • Żywienie młodego sportowca : co jeść, by zostać mistrzem, Justyna Mizera, Krzysztof Mizera. Galaktyka, Łódź 2019, Sygn.2:  II/378
  • Leczenie żywieniowe w onkologii : współczesne podejście, red. nauk. Stanisław Kłęk. Wydanie 1. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2020, Sygn.2:  II/377
  • Podstawy leczenia żywieniowego, Mikołaj Spodaryk. Wydanie I. Krakowskie Wydawnictwo Scientifica, Kraków 2019, Sygn.2:  II/376
  • Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy, red. nauk. Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. Wydanie I. Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2019, Sygn.2:  II/375
  • Alergie pokarmowe i zasady żywienia dzieci w przedszkolu : aspekty prawne i praktyczne : poradnik dla dyrektora przedszkola, intendenta i rodziców, Joanna Molka, Michał Łyszczarz, Bożena Winczewska. Wiedza i Praktyka, Warszawa  2019, Sygn.2:  II/374