Aktualności

Dostęp testowy do bazy FSTA with Full Text 19.04.2022 14:10

Zapraszamy do korzystania z dostępu testowego do bazy FSTA with Full Text, który potrwa do 14 czerwca 2022 r.

Przycisk przekierowujący do bazy FSTA

FSTA with Full Text jest specjalistyczną, pełnotekstową kolekcją obejmującą literaturę naukową i technologiczną dotyczącą żywności, napojów i żywienia. Jest ona tworzona we współpracy z zespołem ekspertów w ramach IFIS, organizacji non-profit, która nieustannie angażuje się w naukę i rozwój oraz cieszy się reputacją naukowej integralności, dokładności i doskonałości. Oprócz podstawowych obszarów nauki o żywności, technologii żywności i żywienia, FSTA with Full Text zawiera treści skupione na żywności w wielu pokrewnych dziedzinach, takie jak biotechnologia, bezpieczeństwo żywności, technologie omiczne, karmy dla zwierząt domowych, nauka o sporcie, zrównoważony rozwój. Zawartość bazy obejmuje 247 aktywnych czasopism pełnotekstowcyh, spośród których 172 to aktywne czasopisma pełnotekstowe bez embarga. Baza została dodana na platformę EBSCOhost oraz wyszukiwarki EDS i jest dostępna dla użytkowników w ramach sieci adresów IP instytucji lub zdalnie, z komputerów domowych i urządzeń mobilnych.