Nowości

Nowości 2018

  • Nutraceutical proteins and peptides in health and disease , edited by Yoshinori Mine, Fereidoon Shahidi. CRC Taylor & Francis, Boca Raton [etc.]  2006. Nutraceutical Science and Technology ; 4 Mine, Yoshinori, Sygn.:  N.1342
  • Chemical & functional properties of food proteins / ed. by Zdzisław E. Sikorski. Technomic Publishing Co. Lancaster ; Basel 2001, Sygn.: N-V.13735
  • Handbook of meat processing, editor Fidel Toldrá. Wiley Blackwell, Chichester 2010, Sygn.:  N.1344
  • Chemical and functional properties of food components, ed. by Zdzisław E. Sikorski. 3rd ed. CRC Press Taylor & Francis Group, Boca Raton [etc.] 2007, Sygn.: N.1343
  • Uwarunkowania rybołówstwa bałtyckiego w latach 2004-2014, Wojciech Brocki ; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, Szczecin 2018, Sygn. 2:  V/77, Sygn.:  N-V.13731
  • Slow food : prawo do smaku, Carlo Petrini. Wydawnictwo Książkowe Twój Styl, Warszawa 2007, Sygn.: N-SPEC.22719
  • Technologiczne i żywieniowe aspekty wykorzystania ziarna krajowych odmian pszenżyta, Agnieszka Makowska. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Poznań  2018, Sygn.: N.1325
  • Babicz-Zielińska, Ewa. Jakość żywności w ocenie konsumenckiej, Ewa Babicz-Zielińska. Gdańskie Towarzystwo Naukowe, Gdańsk 2006, Sygn. 2:  V/75
  • Żywność a choroby cywilizacyjne : VIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI Wieku", Kraków, 21-22 czerwca 2007, [red. Ewa Ślawska] ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Wydział Technologii Żywności. Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków  2007, Sygn.: N.1321
  • Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku, red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska ; Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego. Wydział Nauk o Żywieniu i Konsumpcji. Wydaw. SGGW, Warszawa 2004, Sygn. 2:   II/352
  • Wpływ właściwości fizykochemicznych i struktury skrobi modyfikowanych na ich funkcjonalność w tworzeniu i stabilizacji emulsji spożywczych, Joanna Le Thanh-Blicharz. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Poznań 2018, Sygn.:  N.1324
  • Postawy względem żywności i żywienia : wybrane aspekty teoretyczne i metodyczne, Marzena Jeżewska-Zychowicz, Magdalena Pilska. Wydawnictwo SGGW, . Warszawa 2007, Sygn.: N.1323
  • Choroby infekcyjne przewodu pokarmowego, red. nauk. Anatol Panasiuk. PZWL, Warszawa 2018, Sygn. 2:  III/106
  • Zaburzenia czynnościowe układu pokarmowego, red. Grzegorz Wallner, Adam Dziki, Andrzej Dąbrowski. Wydawnictwo Czelej, Lublin 2018, Sygn. 2:  III/104
  • Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru, Małgorzata Z. Wiśniewska. CeDeWu, Warszawa 2018, Sygn. 2:  V/74
  • Badanie towarów spożywczych, Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa cop. 2018, Sygn. 2:  X/39
  • Podstawy fizjologii zwierząt : zagadnienia teoretyczne i ćwiczenia w wirtualnym laboratorium, pod red. Jana Konopackiego, Tomasza Kowalczyka i Renaty Bocian. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2017, Sygn. 2:  XVIII/27
  • Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce, Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska, Magdalena Lech, Napoleon Waszkiewicz ; red. nauk. Lucyna Ostrowska. Wydanie I, 1 dodruk. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2018, Sygn. 2:  III/105
  • Mikrobiologia, red. nauk. Jadwiga Baj. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2018, Sygn. 2:  XXII/65
  • Mikrobiologia, Patrick R. Murray, Ken S. Rosenthal, Michael A. Pfaller. Wydanie II polskie, redakcja Anna Przondo-Mordarska, Gayane Martirosian, Andrzej Szkaradkiewicz. Edra Urban & Partner, Wrocław cop. 2018, Sygn. 2:  XXII/66
  • Wybrane aspekty zdrowego odżywiania,  Jan Fiedurek. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2018, Sygn. 2: I/132
  • Endokrynologia ginekologiczna : najczęstsze problemy , red. nauk. Romuald Dębski ; autorzy Ewa Barcz, Helena Jastrzębska, Lucyna Papierska, Tomasz Pertyński, Magdalena Pertyńska-Marczewska. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2018, Sygn. 2:  I/133
  • Podstawy żywienia człowieka : z zadaniami , Robert Gajda, Anna Kołodziejczyk. MedPharm Polska, Wrocław cop. 2019, Sygn. 2:  II/349
  • Edukacja żywieniowa, Isobel R. Contento. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2018, Sygn. 2:   II/350
  •  Niskotłuszczowe dania : 101 sprawdzonych przepisów , Orlando Murrin . Oficyna Imbir, Warszawa cop. 2006. Sygn.:  N.1267
  • Podstawy gotowania, Elizabeth Wolf-Cohen. Wydawnictwo Oświatowe Delta W-Z, Warszawa [2007]. Sygn.:  N.1269, Sygn.2: VII/97

  • Kuchnia ziemiańska : błogosławione cztery pory roku, Jerzy Jacek Nieżychowski. Twój Styl, Warszawa  [1999]. Sygn.: N.1263
  •  Ryby i owoce morza, Carol Tennant. Ożarów Mazowiecki. Wydawnictwo Olesiejuk, Ożarów Mazowiecki 2010. Sygn.: N-SPEC.22644
  • Książka kucharska : polskie przepisy : łatwe i smaczne przepisy, praktyczne wskazówki, sprawdzone przepisy, Ewa Aszkiewicz. Publicat, Poznań [2011]. Sygn.:  N.1257, Sygn.2:  VII/96
  • Jesteś tym, co jesz : dieta, która zmieni twoje życie,  Gilian McKeith . Rebis, Poznań 2005. Sygn.: N.1264
  • Gastrofizyka, Charles Spence.: Wydawnictwo Świat Książki, Warszawa  2018. Sygn.:  N.1134
  • Mikrobiom : najmniejsze organizmy, które rządzą światem, Ed Yong. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2018. Sygn.: N.1135
  • Leki pochodzenia naturalnego, red. Jolanta Nawrot i Gerard Nowak. Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego, Poznań 2018. Sygn.: N.1248
  • Dietetyka : żywność, żywienie w prewencji i leczeniu, red. Mirosław Jarosza. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa  2017. Sygn.:  N.1256 / księgozbiór podręczny
  • Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności, Katarzyna Pawlak-Lemańska. Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, Poznań 2018. Sygn.: N.1236, Sygn.2:  X/38
  • Technologia i biotechnologia tłuszczów jadalnych, Maria Tynek, Dorota Martysiak-Żurowska, Karol Parchem. Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, Gdańsk 2017. Sygn.: N.1238, Sygn.2:  VI/76
  • Praktikum z enzymologii, red. Jolanta M. Dzik. Wyd. 2. popr. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2017. Sygn.: N.1194, Sygn.2:  XXIV/29