Nowości wydawnicze

  • Genetyka medyczna i molekularna, redakcja naukowa Jerzy Bal ; autor: Jerzy Bal [i 51 pozostałych]. Wydanie 2 - 1 dodruk. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2023, Sygn.2:  XXIII/45
  • Immunologia, redaktorzy naukowi Jakub Gołąb, Witold Lasek, Dominika Nowis, Tomasz Stokłosa. Wydanie 8. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2023, Sygn.2:  XX/44
  • Żywienie człowieka : akademicki podręcznik praktyczny, pod redakcją Teresy Leszczyńskiej i Magdaleny Franczyk-Żarów ; autorzy Teresa Leszczyńska, Elżbieta Sikora, Aneta Kopeć, Magdalena Franczyk-Żarów, Aneta Koronowicz, Barbara Borczak, Joanna Kapusta-Duch, Ewa Piątkowska, Renata Bieżanowska-Kopeć, Katarzyna Drzewowska, Kinga Dziadek, Ewelina Piasna-Słupecka, Mariola Drozdowska, Joanna Skoczylas. Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, 2023, Sygn.2:  II/401
  • Żywienie, diagnostyka i leczenie w SIBO, redakcja naukowa Hanna Szpunar-Radkowska ; autorzy: Hanna Szpunar-Radkowska, Waldemar Gadziński, Justyna Pampuch, Wioleta Rosa, Weronika Partycja Słupek. Wydanie I - 3 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie : Wydawnictwo Naukowe PWN S. A., 2023, Sygn.2:  II/104
  • Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności, Magdalena Obrzut, Małgorzata Słoma-Krześlak. Wydanie I - 2 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2023, Sygn.2:  II/103
  • Immunologia dla studentów kosmetologii i dietetyki, pod redakcją Jana Żeromskiego, Iwony Mozer-Lisewskiej, Arlety Kowali-Piaskowskiej ; autorzy Ingrid Dadej-Michalska [i 8 pozostałych] ; Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Poznań : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, 2022, Sygn.2:  XX/43
  • Jakość żywności atrybucyjnej, redakcja naukowa Urszula Samotyja, Maria Sielicka-Różyńska ; [autorzy] Anna Dankowska, Iwona Jasińska-Kuligowska, Dorota Klensporf-Pawlik, Inga Klimczak, Urszula Samotyja, Maria Sielicka-Różyńska, Wojciech Zmudzinski ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Poznań : Wydawnictwo UEP, 2023. Materiały Dydaktyczne. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 1689-7412 ; 373, Sygn.2:  X/17
  • Analiza jakości surowca mięsnego, pod redakcją Beaty Kuczyńskiej. Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2022, Sygn.2:  XII/78
  • Mięso i przetwory mięsne : technologia i zastosowanie w żywieniu, pod redakcją Jana Gawęckiego i Edwarda Pospiecha. Wydanie II. Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2023, Sygn.2:  XII/77
  • Mikrobiologia środowisk, Mieczysław K. Błaszczyk. Wydanie 2. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2023, Sygn.2:  XXII/80
  • Żywienie w praktyce klinicznej, redakcja naukowa Izabela Grabowska. Warszawa : Medical Tribune Polska, 2022. Medycyna po Dyplomie. Monografia ; 3(10)2022, Sygn.2:  II/403
  • Dieta low-FODMAP, Agata Stróżyk. Wydanie I - 2 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2023, Sygn.2:  II/402
  • Interakcje leków z żywnością, Magdalena Obrzut. Wydanie I - 1 dodruk. Warszawa : PZWL : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., © 2023,
    Sygn.2:  III/118
  • Parazytologia medyczna : kompendium, Jolanta Morozińska-Gogol. Wydanie 1 - 7 dodruk. Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A, 2023, Sygn.2:   III/117
  • Parazytologia i akaroentomologia medyczna : podręcznik dla studentów, nauczycieli akademickich, lekarzy praktyków i pracowników laboratoriów diagnostycznych, red. nauk. Antoni Deryło ; [aut.: Krystyna Boczoń et al.]. Wyd. 1, 3 dodr. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012, Sygn.2:  III/119
  • Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności, pod red. nauk. Eugeniusza Sobczaka ; [aut.: Małgorzata Gniewosz et al.]. Warszawa : Wydaw. SGGW, 2004, Sygn.2:  XXII/79
  • Ocena jakości żywności, redakcja naukowa Anna Dankowska, Marta Szeliga, Wojciech Zmudziński ; autorzy Anna Dankowska, Iwona Jasińska-Kuligowska, Dorota Klensporf-Pawlik, Inga Klimczak, Maria Sielicka-Różyńska, Marta Szeliga, Wojciech Zmudziński ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Wydawnictwo UEP, Poznań 2022, Sygn.2:  X/47
  • Związki naturalne : budowa i właściwości, Ewa Białecka-Florjańczyk. Wydanie I. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2021,  Sygn.2:  XXV/80
  • Podstawy biologii człowieka : komórka, tkanki, rozwój, dziedziczenie, Hanna Mizgajska-Wiktor, Wojciech Jarosz, Renata Fogt-Wyrwas. Wydanie II. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2022, Sygn.2:  I/149
  • Wirusologia, redakcja naukowa Anna Goździcka-Józefiak ; autorzy Sophia Bałdysz, Jakub Barylski, Justyna Broniarczyk, Julia Durzyńska, Anna Goździcka-Józefiak, Oskar Musidlak, Robert Nawrot, Elżbieta Poręba, Alicja Warowicka, Martyna Węglewska. Wydanie II. Wydawnictwo Naukowe PWN : PZWL, Warszawa 2022, Sygn.2:  XXII/76
  • Żywienie w chorobach serca, redakcja naukowa Michał Czapla, Piotr Jankowski. PZWL Wydawnictwo Lekarskie : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., Warszawa 2022, Sygn.2:  II/399
  • Hodowla ryb, Franz Geldhauser, Peter Gerstner ; tłumaczenie Jacek Stopikowski. Wydanie trzecie.  Wydawnictwo RM, Warszawa 2022,  Sygn.2: XV/205
  • Dietetyka w psychiatrii i neurologii, redakcja naukowa Lucyna Ostrowska ; autorki Lucyna Ostrowska, Ewa Stefańska, Diana Wasiluk, Agnieszka Wendołowicz. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2022, Sygn.2:  II/398
  • Sztuka fermentacji : praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu, ziaren, nabiału, strączków i innych produktów, Sandor Ellix Katz ; przełożył Bartłomiej Kotarski. Wydanie III. Wydawnictwo Kobiece, Białystok 2021, Sygn.2:  VI/79
  • Hormony, Joy Hinson, Peter Raven ; przełożyli Anna i Marek Binderowie. Wydanie I. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2022, Sygn.2:  I/150
  • Hipercholesterolemia : styl życia, dieta, leczenie, Aleksandra Cichocka. Uaktualnione i rozszerzone wydanie ksiażki Aleksandry Cichockiej "Dieta w hipercholesterolemii - praktyczne wskazówki". Medyk, Warszawa 2022, Sygn.2:  III/115
  • Biotechnologia drobnoustrojów w laboratorium i w praktyce : teoria, ćwiczenia i pracownie specjalistyczne, pod redakcją Jerzego Długońskiego. Wydanie II uzupełnione. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2022, Sygn.2:  XXII/75
  • Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu, redaktor naukowy Jan Gawęcki ; autorzy : Stanisław Berger [i 35 pozostałych]. Wydanie IV. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2022, Sygn.2:  II/400a
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2, redaktorzy naukowi: Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak ; autorzy: Joanna Bajerska [i 39 pozostałych]. Wydanie III. Wydawnictwo Naukowe PWN SA, Warszawa 2022, Sygn.2:  II/400b
  • Nutrigenomika, Agata Chmurzyńska. Wydanie I. PZWL Wydawnictwo Lekarskie, Warszawa 2022, Sygn.:  N.1522, N-V.14970