Nowości

Nowości 2018

  • Kuchnia ziemiańska : błogosławione cztery pory roku, Jerzy Jacek Nieżychowski. Twój Styl, Warszawa  [1999]. Sygn.: N.1263
  • Jesteś tym, co jesz : dieta, która zmieni twoje życie,  Gilian McKeith . Rebis, Poznań 2005. Sygn.: N.1264
  • Gastrofizyka, Charles Spence.: Wydawnictwo Świat Książki, Warszawa  2018. Sygn.:  N.1134
  • Mikrobiom : najmniejsze organizmy, które rządzą światem, Ed Yong. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2018. Sygn.: N.1135
  • Leki pochodzenia naturalnego, red. Jolanta Nawrot i Gerard Nowak. Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego, Poznań 2018. Sygn.: N.1248
  • Dietetyka : żywność, żywienie w prewencji i leczeniu, red. Mirosław Jarosza. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa  2017. Sygn.:  N.1256 / księgozbiór podręczny
  • Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności, Katarzyna Pawlak-Lemańska. Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, Poznań 2018. Sygn.: N.1236, Sygn.2:  X/38
  • Technologia i biotechnologia tłuszczów jadalnych, Maria Tynek, Dorota Martysiak-Żurowska, Karol Parchem. Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, Gdańsk 2017. Sygn.: N.1238, Sygn.2:  VI/76
  • Praktikum z enzymologii, red. Jolanta M. Dzik. Wyd. 2. popr. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2017. Sygn.: N.1194, Sygn.2:  XXIV/29
  • Żywienie człowieka i analiza żywności : wybrane zagadnienia, red. Halina Grajeta. Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich, Wrocław  2017. Sygn.: N.1235, Sygn.2:  X/37
  • Psychologiczne aspekty menopauzy, Eleonora Bielawska-Batorowicz. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2016. Sygn.: N1133, Sygn.2:  I/129
  • Podstawy żywienia człowieka : ćwiczenia dla studentów dietetyki,  Wojciech Kolanowski. Wyd. 2, popr. i zm. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego, Siedlce 2017. Sygn.: N.1250, Sygn.2:  II/348
  • Co wiemy o drożdżach? : genomika, fizjologia, zastosowanie, red. Małgorzata Robak. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Wrocław  2017. Sygn.:  N.1237, Sygn.2:  VI/77
  • Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego, red. Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, Lublin 2017. Sygn.:  N.1247, Sygn.2: XII/74
  • Techniki laboratoryjne w biologii molekularnej, Anna Lewandowska Ronnegren.. MedPharm Polska, Wrocław  2018. Sygn.: N.1136, Sygn.2:  III/103
  • Mykologia medyczna, red. Alicja Kurnatowska, Piotr Kurnatowski. Wyd. Edra Urban & Partner, Warszawa  2018. Sygn.: N. 1138, Sygn. 2:  III/102
  • Normy rozwojowe dziewcząt urodzonych przedwcześnie według T. R. Fenton, normy rozwojowe dziewcząt w wieku 0-3 lat według WHO, normy rozwojowe dziewcząt w wieku 3-18 lat oraz normy ciśnienia tętniczego u dziewcząt wedlug badań OLAF i OLA, red. Zbigniew Kułaga, Mieczysław Litwin. Wydanie zaktualizowane i uzupełnione, Media-Press,  Warszawa 2018. Sygn.:  N.1251, Sygn.2:   I/30
  • Fizjologia człowieka : zintegrowane podejście, pod red. Dee Unglaub Silverthorn; Wyd.IPZWL, PZWL, Warszawa 2018. Sygn.: N. 1139, Sygn.2:  I/131
  • Kotowicz M.: Zmiany jakości mięsa ptaków łownych w trakcie przechowywania w środowisku modyfikowanej atmosfery o różnej koncentracji CO2, Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, Szczecin 2018. Sygn.:  N.1108, N-V.13435
  • Nowoczesna produkcja świń i stojące przed nią wyzwania : materiały konferencyjne, Ustroń, 6-9 lutego 2018, Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, Szczecin 2018. Sygn.: N.1103
  • Konsument wobec innowacji produktowych na rynku żywności, Bogdan Sojkin [et al.], Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, Poznań 2009. Sygn.2 : V/73
  • Technologia żywności : podręcznik dla technikum. 1 , M. Dłużewski [et al.] , Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa cop. 2000. Sygn.: N-SPEC. 22437
  • Dłużewski M., Dłużewska A.:  Technologia żywności : podręcznik dla technikum. 2 , Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Warszawa  2001. Sygn.: N-SPEC.22438
  • Technologia żywności : podręcznik dla technikum : praca zbiorowa. 3, koordynator Mieczysław Dłużewski ; [aut.: Anna Dłużewska et al.], Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa cop. 2001. Sygn.: N-SPEC. 22439
  • Technologia żywności : podręcznik dla technikum : praca zbiorowa. 4 / koordynator Mieczysław Dłużewski ; [aut.: Anna Dłużewska et al.]. Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, cop. 2001. Sygn.: N-Spec. 22440
  • Przetwórstwo rolno-spożywcze : wybrane zagadnienia inżynieryjno-produkcyjne i energetyczne / red. nauk. Agnieszka Kaleta i Janusz Wojdalski ; [aut. Agnieszka Kaleta et al.]. Wyd. 2 - rozsz. Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008. Sygn.: N-V.13500
  • Duda Z.: Polsko-angielski słownik terminologiczno-frazeologiczny nauki o mięsie i technologii mięsa = Polish-English terminological & phraseological dictionary of meat science & technology , Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Fleisch Mannschaft - Polska, Świdwin  2005. Sygn.: N. 112
  • Zdrowa kuchnia : pokaż się z dobrej kuchni , [tekst Mirek Drewniak et al.], Wydawnictwo Dragon, Bielsko-Biała  2010. Sygn.2:  VII/95
  • Szydłowska M.: Gotowanie na parze : smaczne i zdrowe ,Wydawnictwo SBM, Warszawa  cop. 2012.Sygn.2:  VII/94
  • Chojnacka R. i in.: Kuchnia polska : encyklopedia sztuki , Publicat, Poznań [2010]. Sygn.: N.1120
  • Chemia żywności  T.1, Główne składniki żywności, pod red. Z.E. Sikorskiego i H.Staroszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2017. Sygn.2:  XXV/77a
  • Chemia żywności T. 2, Biologiczne właściwości składników żywności , pod red. Z.E. Sikorskiego, H. Staroszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa cop. 2017. Sygn.2:  XXV/77b
  • Matten G.: 100 zdrowych pokarmów : jak kupować, przygotowywać i przyrządzać zdrową żywność, G+J Gruner + Jahr Polska, Warszawa cop. 2011. Sygn.2:  VII/93
  • Carper, J.:  Żywność twój cudowny lek czyli Co jeść, a czego nie jeść w ponad 100 schorzeniach i jak próbować im zapobiegać stosując odpowiednią dietę, Vesper, Poznań 2008. Sygn.2:  II/36
  • Technologia chłodnictwa żywności - procesy i ich kontrola : praca zbiorowa , pod red. S. Michałowskiego, Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, Łódź 1994. Sygn.:  N.1119
  • Ocena technologiczna jaj i przetworów z jaj : praca zbiorowa, pod red. J. Pikula, Wydawnictwo Akademii Rolniczej, Poznań 1994. Sygn:  N.1127
  • Metody badań i ocena właściwości tworzyw sztucznych , T. Broniewski [et al.]. Wyd. 2 zm., Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa  2000. Sygn.:  N.1125
  • Zaremba R., Półtorak A.:  Maszynoznawstwo gastronomiczne, Wydawnictwo SGGW, Warszawa  2007.Sygn.:  N-V.13502
  • Jabłecka J., Zaworska A.:  Podstawy przetwórstwa żywności. Cz. 1. Wydaw. eMPi2, Poznań  2002.Sygn.2:  VI/75
  • Podstawy inżynierii i technologii żywności : ćwiczenia ,  pod red. P.  Palicha,  Wydawnictwo Akademii Morskiej, Gdynia 2007. Sygn.:  N.1128
  • Klimiuk E., Łebkowska.M.:  Biotechnologia w ochronie środowiska, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2003. Sygn.:  N.1115 + CD
  • Wyposażenie zakładów gastronomicznych z elementami techniki i projektowania, pod red. A. Nerynga ; Wyd. 2 popr. i uzup. , SGGW, Warszawa 2003. Sygn:  N.1114